четверг, 21 февраля 2013 г.

Як придбати нерухомість в Болгарії

Республіка Болгарія розташована на Південному сході Європейського континенту, у північно-західній частині Балканського півострова. Її північним сусідом є Румунія. На півдні Болгарія межує з Грецією і Туреччиною, а на заході - з Македонією та Югославією. Східна частина республіки омивається Чорним морем. Територія країни становить 110993,6 км2.

Болгарія має багату історію, а сьогодні у неї перспективне майбутнє. Чудова природа, м'який, теплий клімат і гостинність створили всі умови для комфортного проживання в цій країні. Саме тому багато наші співвітчизники прагнуть придбати нерухомість в Болгарії, тим більше що місцеві закони це дозволяють.

Купівля нерухомості в Болгарії відбувається в кілька етапів. Якщо ви не ризикуєте діяти самостійно, зверніться в експертну компанію, яка займається продажем закордонної нерухомості і спеціалізується саме на Болгарії.

Спеціаліст з нерухомості відповість на всі ваші питання, пов'язані з покупкою і процесом оформлення майна у власність. Ознайомившись з вашими побажаннями, він запропонує на вибір декілька об'єктів. Оцінити їх ви зможете поки тільки по каталогу.

Але якщо ви хочете побачити свій майбутній будинок на місці, компанія може організувати для вас безкоштовну пробну поїздку, що включає в себе трансфер до готелю і назад, розміщення в готелі, а також показ об'єктів нерухомості.

Оглядаючи будинок, задайте продавцю або його представнику всі питання, які в підсумку вплинуть на ваш остаточний вибір. Поцікавтеся плануванням і метражем об'єкта, якістю будівництва і оздоблення ціною, умовами і схемами оплати, а також, при необхідності, термінів закінчення будівництва.

Після того, як буде обраний підходящий варіант, обумовлюються остаточні умови покупки, обговорюються деталі попереднього договору і умови договору про утримання житлового комплексу.

На наступному етапі відбувається внесення так званої резервації. Цю суму, що становить від 1000 до 2000 євро слід зарахувати на рахунок продавця, щоб він на дві-три тижні зняв з продажу вибраний вами об'єкт нерухомості. Це час дається на підписання попереднього договору. Важливо знати, що за відмову від угоди сума резервації не повертається.

Укладення попереднього договору - важливий етап купівлі нерухомості. Цей документ підписують покупець і продавець. В ньому відображаються наступні моменти:

• детальний опис об'єкта нерухомості;
• повна його вартість;
• умови і порядок оплати;
• взаємні зобов'язання покупця і продавця;
• терміни закінчення будівництва об'єкта;
• терміни його передачі у власність;
• гарантії відсутності обтяжень;
• можливі неустойки.

Суть попереднього договору полягає у визначенні умов, на яких потім буде укладено остаточний договір - нотаріальний акт.

У деяких випадках знадобиться відкриття банківського рахунку, якщо це передбачено умовами попереднього договору.
Якщо з якихось причин ви не зможете бути присутнім в Болгарії і особисто займатися оформленням нерухомості у власність, складіть довіреність на свого представника і обов'язково запевніть її у нотаріуса.

Оплата за придбану нерухомість проводиться на підставі попереднього договору.

Наступний важливий етап - підписання нотаріального акту, правовстановлюючого документа на власність. Акт підписується у нотаріуса в тому районі, де розташований об'єкт, що продається. Перед укладанням угоди нотаріус повинен ознайомитися з випискою з державного реєстру, що підтверджує юридичну чистоту об'єкта нерухомості, тобто відсутність обтяжень.

Потім відбувається оплата державного мита, податку на покупку і нотаріальної такси.

Після підписання двостороннього нотаріального акту і його запевнення, нотаріус представляє цей документ районного судді, який вносить інформацію про зміну власника до державного реєстру. Відмітка про це проставляється і в самому нотаріальному акті. Дана процедура зазвичай займає один тиждень.

І нарешті, після того як ви отримаєте нотаріальний акт із суду, нерухоме майно потрібно зареєструвати в Булстате. На це дається не більше семи днів. Також об'єкт нерухомості необхідно зареєструвати в податковій службі не пізніше, ніж через два місяці після отримання нотаріального акту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий