суббота, 16 февраля 2013 г.

Чим краще приватний посередник

Агентства нерухомості, хоча і заявляють про всіляких гарантії в своїй рекламі, дати їх не в змозі. Навіть співробітники зі стажем не застраховані від дій шахраїв, вони теж можуть допускати помилки при проведенні перевірки юридичної чистоти квартири, помилятися при розрахунках - це теж люди. Проте агентство нерухомості є по суті лише посередником між покупцем і продавцем квартири, і відшкодовувати можливу матеріальний збиток не повинно. Так чому ж тоді солідна ріелторська фірма краще приватного посередника?
Якість послуг? Зайвих агентів в штаті компаній зазвичай не буває. Прагнення до якості давно в минулому - зараз у цьому бізнесі високі доходи забезпечуються кількістю. Тому, чим більше співробітників працює в компанії - тим краще для неї. Набирають нерідко людей з вулиці, без досвіду, без освіти, без рекомендацій, з судимостями і т. п. Як відпрацює такий «професіонал» - сказати складно. До того ж, він цілком може виявитися шахраєм, устроившимся в агентство, переслідуючи тільки свої злочинні мети.
Юридична підтримка? Так, в агентствах нерухомості зазвичай працюють юристи. Однак основне завдання таких співробітників - відстоювання інтересів компанії, у разі виникнення претензій з боку клієнтів.
База об'єктів? Мабуть, єдина перевага перед приватним посередником. Але і серед приватників зустрічаються професіонали, які працюють давно і мають солідну клієнтську базу, що дозволяє їм швидко шукати варіанти для своїх замовників.
Вартість послуг приватних посередників менше, ніж агентств нерухомості - адже їм не потрібно утримувати офіс, оплачувати працю бухгалтерів і юристів, а нерідко і платити податки. Крім цього, не потрібно підписувати кабальний договір, як у випадку звернення до ріелторську фірму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий