суббота, 16 февраля 2013 г.

Послуги агентства нерухомості - чи варто користуватися

Все частіше, продаючи або купуючи квартири, ми вважаємо за краще звертатися за допомогою в агентства нерухомості. Переваги очевидні - це швидко, зручно, безпечно. До того ж, вартість послуг з пошуку та підбору або продажу житла в агентствах нерухомості зараз не така висока, як раніше - конкуренція змушує ріелторів знижувати ціни. Звичайно, можна або відмовитися від послуг агентства, і зробити все самостійно, або заощадити, звернувшись до знайомого приватнику.
Самому продати квартиру досить легко, особливо якщо є час і бажання займатися цим, і не треба шукати альтернативне житло. Однак прямий продаж - не найпоширеніший вид операцій з житловою нерухомістю. Частіше продавцю житла потрібно знайти зустрічний варіант, перш ніж продавати свою квартиру. На цьому етапі його, як і простого покупця, чекає купу турбот: пошук, перевірка юридичної чистоти квартири, проведення угоди і розрахунків. Їх самостійне рішення часто вимагає не тільки фінансових витрат, але і сталевих нервів, тому допомога ріелторів буває досить до речі.
Агентство агентству ворожнечу, тому від вибору ріелторської компанії залежить, як скоро вирішиться ваш квартирне питання. Найбільш безпечним вважається звертатися в ліцензовані агентства, давно відомі на місцевому ринку нерухомості. Якість надаваних послуг залежить багато в чому від досвіду і професіоналізму конкретного агента - адже і у відомих компаніях працюють недосвідчені новачки-стажисти.
Бажання заощадити, штовхає багатьох продавців і покупців квартир звертатися за допомогою до приватним ріелторам. Природно, послуги таких фахівців коштують дешевше, ніж у агентств нерухомості - адже їм не потрібно утримувати офіс, юристів в штаті, а нерідко і платити податки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий